Een inlegzool voor in uw schoen

Een steunzool is een inlegzool voor in uw schoen. De zolen zijn speciaal op maat gemaakt. De zolen geven ondersteuning bij opstaan, staan en lopen. Ze stimuleren het hele lichaam om de juiste houding aan te nemen met als doel de klacht te verhelpen, verminderen of voorkomen.

Schoenadvies

Tijdens uw consult bij de registerpodoloog/podotherapeut krijgt u over het algemeen ook een schoenadvies. De juiste schoenen zijn van groot belang bij het verhelpen van uw voetklachten. Wanneer een podosteunzool onderdeel uitmaakt van de behandeling zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden met betrekking tot de schoen:

  • De schoen moet voldoende ruimte bieden voor zowel de voet als de zool. Het is om die reden aan te raden om schoenen te kiezen met een uitneembaar supplement ofwel uitneembare binnenzool;
  • Een verstelbare sluiting voorkomt afknelling op de wreef;
  • Voorvoetklachten of hielpijn? Let extra goed op de demping van de schoenzolen en op de afwikkeling van de schoenen. Een hoge teensprong vergemakkelijkt de afwikkeling.

Onderhoud zooltjes

Bij normaal gebruik gaan (stevige) zooltjes ongeveer 2 jaar mee. Bij gebruik van zachte dempende materialen is de levensduur gemiddeld 1 jaar. Na deze periode is het raadzaam de zolen te laten controleren bij uw therapeut. Het is vrijwel altijd mogelijk om tussentijds de leren dekjes te vervangen. Voorkom dat de zooltjes overmatig nat worden.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podotherapie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 19 mei 2025

    Pijn aan uw teen na stoten: wat als het niet overgaat?

    Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

    Door Nicole Drenth

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot